Hør Thomas fortælle om IT-Hotellet og bunkeren der beskytter jeres data

Internet

TDC har ført redundant fiber til bunkeren. I syd kommer der 48 fiber, og i nord kommer der 24 fiber. Vi kører primært på et fiber par fra syd, og det redundante fiber par kommer fra nord. Fiberne fra nord og syd kommer fra hver sin central.

Backup

Der bliver kørt backup hver nat, denne backup gemmer vi 14 dage tilbage. Backuppen er brandmæssigt adskilt fra resten af bunkeren. Derudover bliver der kørt en backup copy til Storage på en anden lokation.

Datacenter

6 låse, 3 gitterporte, 2 kraftige ståldøre og en rulleport skal man igennem, før man kommer ind til noget vitalt udstyr i vores datacenter.

Strøm

Bunkeren er forsynet med 50 Amp strøm. Vi har en generator der kan levere 95 Amp, der starter op ved strømproblemer. I løbet af ca. 30 sekunder er den klar til at levere strøm.

Der er en redundant UPS som på nuværende tidspunkt kan levere 20 KVA. Den er monteret med 2 UPS moduler på hver 20 KVA, den kan udvides med et modul mere, så den kan levere max 40 Amp, og den er opbygget så der kan være et modul defekt, uden det går udover driften. Alt udstyr er forsynet med strøm fra UPSen, den kan på nuværende tidspunkt levere strøm til at alt udstyr er kørende i ca. 1 time.

Netværk

Hele netværket er opbygget redundant, så der er mindst dobbelt af alt. Vi benytter Cisco datacenter routere og switche og HP Flexfabric switche i Bladecenterne.

Vi benytter Cisco ASA 5545 og Cisco ASA 5510 som firewalls, sat op i failover mode, så hvis den primære firewall fejler tager den anden over i løbet af 1 sek, alle VPN tunneller er oppe at køre inden 10 sek.

Vores opbygning af infrastruktur giver top sikkerhed og max energibesparelse

Vi benytter HPE 380 Generation 10 til serverne. Vi har altid ekstra på lager i tilfælde af en defekt. Dette sikrer hurtig genopstart da de allerede er gjort klar. I stedet for at vente på reperation.

Til storage benytter vi IBM All Flash v7000 Generation 2 SAN, med IBM SSD diske.

Alle Blade er installeret i et Cluster, så det er Clusteret, der styrer hvilke servere, kundeserverne kører på. Derudover lukker den serverne op og ned efter behov. Vi har opsat det, så der altid er 2 servere mere i drift end der er behov for. Hvis en server skulle blive defekt, vil der max gå 30 min før alle kundeservere er startet op på andre servere.

Danmarks mest sikre serverrum

Øst og vest. Konfrontation. Den 527 kvadratmeter tonstunge store bunker blev bygget til at fungere som kommandocentral af Civilforsvaret i 1954 – udvidet i 1963 og nedlukket i 2003.

Bunkeren rummer bl.a. et kommandorum, en kommunikationscentral, et intakt maskinrum med køreklar nødstrømsgenerator, radiostation og konferencerum. Der er også EMP-rum (Electric Magnetic Pulse), der sikrer, at elektrisk udstyr overlever en atombombe eller – hvad der nok er mere relevant- en solstorm eller andet, der udløser en EMP.

 

I dag: Én meter under jordoverfladen – et topmoderne hosting center med maksimal sikkerhed.

Vil uvedkommende trænge ind til vores kunders data, skal de forcerer:
Jernporte, to armerede ståldøre, et avanceret alarmsystem, videoovervågning, tre gitterdøre, en rulleport og de solide, halvanden meter tykke betonvægge. Der er videoovervågning og alarm. Og før vedkommende når at hive i håndtaget til den første dør, vil en ret sur vagtmand stå bag ham. Over jorden er området sikret med pigtråd. Alt i alt er du derfor sikret, at IT-sikkerheden er i trygge hænder ved os.

Vi bruger kun halvt så meget strøm som andre i vores datacenter

Vi har ikke brug for aircondition, vi har et ventilationssystem til at cirkulere luften rundt. Den varme luft fra serverne bliver derved renset og genanvendt til opvarmning om vinteren og ført ud om sommeren.

Få et uforpligtende tilbud

Se hvor simpelt det kan være at få en sikker it, inklusiv data backup og fri it-support